trainforlife

Kategori: mat

frozen yoghurt

Ingredienser:

1 st vaniljstång 
½ dl socker 
2 dl mild yoghurt (naturell) 
1 dl vispgrädde

Så här gör du
1. Skär vaniljstången imitten uppefrån och ner.
Skrapa ur vaniljfröna och mosa dom tillsammans
med sockret.
2. Rör ner yoghurten i sockerblandningen.
3. Vispa grädden (den får inte vara för lös) och
blanda den sedan väl med din yoghurtsmet.
4. Frys glassen i frysen i några timmar så att
glassen är riktigt fryst. Eller så kan du använda
en glassmaskin (kör inte för länge då den då kan bli frostig).

Tips!
Sedan kan du såklart smaksätta din frozen yoghurt med

massa olika smaker. Det är bara att mixa i bär eller frukt
i en mixer och sedan hälla i yoghurt smeten och vända
ner blandningen. 

Roasted Salmon with Spicy Cauliflower

  • 4 garlic cloves
  • 2 to 4 anchovy fillets (optional)
  • 1/4 to 1/2 teaspoon red-pepper flakes
  • Coarse salt and ground pepper
  • 2 tablespoons olive oil
  • 2 tablespoons anchovy oil (from can of anchovies) or olive oil
  • 1 head cauliflower (about 2 pounds), cored and cut into large florets
  • 4 skinless salmon fillets, (6 to 8 ounces each)
  • 4 thin lemon slices, halved, plus 4 wedges, for serving

Directions

  1. Preheat oven to 450 degrees. Gather garlic, anchovies (if using), and red-pepper flakes into a pile. Using a chefs knife, coarsely chop; season generously with salt. Using flat side of knife blade, mash mixture into a paste.

  2. Place paste into a large bowl; add oils, and mix to combine. Add cauliflower, and toss to coat. Spread mixture in a single layer on a large rimmed baking sheet. Roast until starting to soften, about 15 minutes.

  3. Season salmon with salt and pepper. Remove baking sheet from oven; push cauliflower to sides, and place fillets in the center. Arrange two half-slices of lemon on each fillet. Return to oven; bake until fish is opaque throughout, 10 to 15 minutes. Serve with lemon wedges.

    Källa: MarthaStewart.com

lyx brunch med amerikanska pannkakor

Idag blev det lyx brunch för min del, bestående av Marta´s supergoda amerikanska pannkakor och grönt jordgubbste. Släppte lite på nyttighets reglerna just idag eftersom jag varit så duktig hela veckan. Efter brunchen blev det en powerwalk/joggingrunda på en timme i solskenet. Det enda som saknas nu, är att all snö bara försvinner. Så himmla trött på is och snö. 

  • 1 1/2 cups all-purpose flour
  • 1 tablespoon sugar
  • 1 teaspoon coarse salt
  • 2 3/4 teaspoons baking powder
  • 1 large egg, lightly beaten
  • 1 1/4 cups milk
  • 3 tablespoons unsalted butter, melted, plus more for serving
  • Vegetable oil, for the griddle
  • Pure maple syrup, warmed, for serving
  • jag blandade lättkvarg och hallon som tillbehör. ringlade även lite kokosöver röran. 
  • receptet kommer från : MartaStewart.com

Frukost tips


 Vet du att morgondagen kommer att vara stressig? Mitt tips är att planera och förbereda.

 

♥ Förbered frukost. Gör en smoothie och ställ in i kylen eller häll i havregryn, frön & kanel i kastrullen/skålen så är de bara hälla i vatten på morgonen.

 

♥ Lägg fram vad du ska ha på dig så slipper du klädpaniken

 

♥ Packa träningsväskan. De kan vara en vanlig undanflykt: hade inte tid att packa till träningen, eller hann inte. 

 

♥ Gör iordning lunchlåda.

 

♥ Planera vad du ska äta till middag och se till att allt är handlat.

 

Röror

Advokado röra

3/4 avokado

1/2 dl kvarg eller turkisk yoghurt

1 liten pressad vitlöksklyfta

1 pyttenypa chiliflakes (här snackar vi mindre än 1/2 krm för att det inte ska bli för hett)

salt o peppar

 

Kikärtsröra

1 1/2 dl sköljda kokta kikärter

2 msk apelsinsaft

 

Mango chutney

Kvarg/creme freche

en klick mango chutney

peppar

 

Jordnötssås

1/2 dl jordnötssmör

2 msk soja

4 msk vatten

4 msk kokosmjölk

1 pressad vitlöksklyfta

 

Avokado & lime sås

1 avokado

saften ur 1/2 lime

1 pressad vitlöksklyfta

1 krm torkad ingefära

( perfekt till kyckling, fisk, kött)

 

Limesås

1 1/2 dl turkisk yoghurt/kvarg/creme fraiche (vad man har hemma)

saften från 1 lime

 

Guacemole

Mosa avokado och blanda med kesella/turkisk yoghurt/creme fraiche, pressad vitlök, hackad röd chilisaltoch peppar.

 

Avokado/fetaost röra

1 mosad avokado

50 g smulad fetaost

1/2 dl kvarg/turkisk yoghurt/creme fraiche

saften ur 1/2 citron

färsk/torkad basilika efter smak

 

Havregrynsgröt med kardemumma, bär och frön

1 portion 
1 dl fiberhavregryn 
1/2 tsk malen kardemumma 
2,5 dl vatten 
1 liten nypa salt 
1 msk grovhackade pistasch-, hasselnötter och/eller mandel 
1/2 dl färska eller frusna blåbär, hallon eller andra bär 
1 msk pumpafrön, linfrön och/eller solrosfrön 
Rosta havregryn och kardemumma i torr kastrull på hög värme i någon minut tills det börjar dofta. Skaka då och då under tiden. 
Tillsätt vatten och lite salt. Sänk värmen och koka i tre minuter. Rör om då och då. Hacka nötterna grovt under tiden. 
Häll upp gröten i en skål, toppa med bären medan den fortfarande är rykande het. Strö över nötter och frön. 
Servera med kall mjölk. 

18:16

Eftersom jag har en hel del plugg att ta itu med fick det bli en hallon, kiwi smoothie som kvällsfika. Samtidigt som jag är sjuk har jag också massor med ork i kroppen, jag vill springa, göra situps, hoppa hopprep , träna. Får ta och friska till mig.

Grönt te

Grönt te innehåller mycket av antioxidanten catechin, den minskar skador på musklerna, och hjälper återhämtningen och

muskelreparationen på traven.

Grönt te är rikt på polyfenoler som skyddar huden mot inflammation och cellförstörelse, (därmed hudcancer)

Det kan även öka fettförbränningen i samband med träning. Tillsätt gärna några droppar citron, så blir ditt te ännu nyttigare!

10 anledningar till att man ska dricka grönt te

1. Motverkar cancer.

2. Motverkar hjärtsjukdomar.

3. Motverkar artrit.

4. Anti-aging.

5. Skyddar huden.

6. Hjälper bränna fett.

7. Hjälper skelettet att förbli stark.

8. Hjälper boosta ditt minne.

9. Skyddar mot högt blodtryck.

10. Stärker ditt immunförsvar.

Dröm frukosten

Just nu sitter jag på tåget påväg hem och klickar runt på olika bloggar och det ända jag hittar är massvis med bilder på underbar mat och jag som glömde att ta med färdkost. :(

Hallonkesella kaka

   Gjorde en variant på hallonkesella kaka i ugnen till frukost idag. Blev riktigt gott, men jag tyckte dock att den var godare innan man hade den i ungen, så nästa gång skippar jag nog ugnen och bara äter den som den är, sjukligt gott!

Hallonkesella kaka i ugn
1 äggvita

0,75 dl kesella
0,25 dl vanlijyogurt
½ dl hallon
½ dl mosad banan
lite kanel
lite honung

Sätt ugnen på 225 grader. Vispa äggvita till ett hårt vit skum och blanda sedan i resten av ingredienserna. Smaka av om det behövs mer kanel eller annat. Antingen kan du äta den som den är, eller så stoppar du den i ugnen i cirka 10 min. Tillsätt lite mer hallon på toppen. 

källa: foodpron.devote.se

Pomegranate Berry Smoothie

INGREDIENTS

  • 2 cups frozen mixed berries
  • 1 cup pomegranate juice
  • 1 medium banana
  • 1/2 cup nonfat cottage cheese
  • 1/2 cup water
  • smoothien har en låg kolhydratshalt och några kalorier. Den är också extremt god. 

11 februari

Hemma efter en helt okej skoldag.Lagade mig en mumsig lunch och nu väntar prov plugg i massor. Men först en löprunda utomhus.