trainforlife

Broccolibiffar recept

På förfrågan från en läsare kommer här nu receptet på broccolibiffarna. 

Biffar

3 broccolihuvuden

5 ägg

1 1/2dl vetemjöl eller dinkelmjöl

100 gram parmesanost

3 vitlöksklyftor

1tsk salt

1/2 tsk svartpeppar, krossad

olivolja

Dipp

1,5 dl matlagningsyoghurt

100 gram fetaost

salt och peppar

sallad 

4 port quinoa 

1/2 gurka 

2 tomater

1/2 romansalladhuvud

1/2 rödlök

olivolja och balsamvinäger

flingsalt och svartpeppar

Gör såhär:

1. Broccolifritters: Dela broccolin i buketter och koka några minuter så att den är mjuk men har lite tugmotstånd. Häll av vattnet och låt rinna av och svalna lite. 

2. Riv parmesanosten. Vispa ihop äggen i en bunke tillsammans med mjölk, ost, pressad vitlök, salt och peppar. Hacka broccolin i små bitar och tillsätt äggblandingen. 

3. Sallad: Koka gryn efter anvisning på förpakning. skölj grönsakerna och skär dem i mindre bitar. Skala och finstrimmla löken. 

4. Sås: Mixa yoghurt och fetaost med en stavmixer eller mossa ihop med en gaffel. Smaka av med lite salt och peppar. Ställ kallt till servering. Sila av grynen när de är klara och spola dem kalla. Blanda med övriga salladsingredienser och ringla över lite olja och vinäger. Strö över en nypa flingsalt och svartpeppar. 

5. Broccolifritters: Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och klicka ut smeten när oljan är varm. Stek inte för många fritters i taget. Stek några minuter per sida så att de får en vacker färg. Låt rinna av på hushållspapper. 

Tips: Man kan stoppa in de biffar som blir över i kylskåpet och äta dem nästa dag, kalla och med såsen till. Helst lite grönsaker till. 

20 mars 2013 11:01 | mat |

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas