trainforlife

Fördelar med citron

  Krymper magsäcken

 

Visste ni att citroner krymper magsäcken? Det är många studier och även vad jag hört av mina vänner, som tyder på att det är så. Så om du dricker 2-3 pressade citroner i ett glas tillsammans med te eller något annat + lite honung(ta bort det jättesura) varje dag så kommer din mättnadskänsla att öka efter ett tag. Jag hade faksiskt en kompis förut som älskade citronvatten, hon drack det heeela tiden för att det var så gott och tillslut började hon tappa matlusten och hungerkänslan, äta jättelite och fick gå till läkaren och kolla upp det, då hade magsäcken krympt så pass mycket att hon nästan inte var hungrig längre, hon fick såklart dra ner på citrondrickandet och börja äta vanligt igen, så det är ingen fara idag, men om man bara tar det lite lugnare så kommer det att på ett hälsosamt sätt gynna dig!

 

12 sätt att använda citron

 

1. Akne. Koka upp 1 l vatten, koka häftigt, låt svalna till 40 grader. Tillsätt 2 msk honung och saften från en citron. Tvätta hyn morgon och kväll.

 

2. Baksmälla. Blanda saften av 4 citroner, 4 msk citronvinäger och 1 knivsudd salt med 0,5 l vatten. Drick före frukost på fastande mage. Testa också saft av 1 citron i en kopp svart kaffe.

 

3. Dålig andedräkt. Skölj dagligen munnen med saft från 1 citron i ett glas vatten. Avsluta varje måltid med att tugga på en citronskiva.

 

4. Celluliter. Massera 2 ggr per dag in några droppar citronolja utblandade i en matsked jojobaolja i huden. Komplettera med te av 100 g brännässla, 50 g maskrosrot och 50 g älggräs. Blanda 3 tsk av blandningen med sjudande vatten, låt dra , häll i saften av en citron. Drick 2 koppar om dagen i 6 veckor.

 

5. Eksem. Gnid in ren citronsaft eller lägg på ett linne-omslag dränkt i 8 droppar citronolja, 1 msk flytande honung, 25 cl ljummet vatten. Applicera 20 minuter 2-3 ggr/dagen.

 

6. Vanprydande, förstorade blodkärl. Massera in några droppar citronolja blandade med jojoba-, mandel-, eller avokadoolja. Eller ta ett kärlförnyande bad: 34-gradigt badvatten tillsätts med 8 droppar citronolja, 4 droppar cypressolja, 1 msk flytande honung eller grädde.

 

7. Huvudvärk. Blanda saften från 1 citron med en kopp kaffe.

 

8. Magbesvär. Drick till varje måltid saften av en citron i ett glas vatten. Citronsyran stimulerar produktionen av magsaft och magmusklernas arbete.

 

9. Munsår. Blanda saften av en citron i ett glas vatten och skölj munnen 3 gånger om dagen. Svider lite i början.

 

10. Näsblod och småsår. Badda det blödande området med en tops dränkt i citronsaft. Verkar desinficerande och kärlsammandragande. Vid näsblod, knip också om näsan eller sätt bomull i näsborrarna.

 

11. Halsont. Blanda 25 cl vatten med saften från en citron och 1 tsk salt. Gurgla en minut 3ggr/dag. Prova också att göra egna halstabletter: gnugga en sockerbit mot skalet av en obesprutad citron. Fruktens eteriska olja sugs upp i sockerbiten. Ta några per dag, låt dem smälta i munnen.

 

12. Solsveda. Tvätta dig med kallt citronvatten: saften av tre citroner blandas med 0,5 l vatten. Lägg därefter gärna på följande inpackning: 1 msk citronsaft blandas med 2 msk flytande honung och 250 g kvark. Lägg på solsvedan, skölj bort med vatten efter en kvart.”


19 februari 2013 17:06 | tips |

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas