trainforlife

min viktigaste regel

Att träna och vara hälsosam är ingen sport, men det känns nästan som om det håller på att bli en. Träning och hälsa har fått en helt ny status i både blogg världen och i samhället. För inte mer än några månader sedan överröstes vi istället av bilder på pinsmala modeller och vart man än klickade kom det upp tips på hur man skulle bli smal som en model. Inte stod det mycket om hälsa och tränning. Om man lyfte vikter eller spinnade skulle man få armmuskler och lår stora som elefanters. Tjejer skulle bli smala genom svält. Att man nu snubblar över trännigsbloggar (denna inget undantag) hipp som happ vissar på en ordentlig förändring. Nyttiga recept överallt, trännings tips, affärerna får större utbud tränningskläder och alla dricker proteinshake non stop. Bättre än innan. 

Man glömmer att för mycket tränning kan leda till sjukdomar mer skador och en ökad press. Stark ska du vara, men musklerna ska inte bli för stora för då kanske man ser för maskulin ut. Nyttig mat och så lite kolhydrater som möjligt. Vi behöver kolhydrater, att överdriva saker är aldrig bra. Man kan  inte leva på lätt keso och proteinpulver det funkar inte. Man måste lära sig att balansera kosten och tränningen. Man ska äta så man kan träna, inte träna för att äta. Som en väldigt smart kompis till mig en gång sa. och den menningen har satt sig i tinnigen på mig. Det är min viktigaste regel. Och kanske den mest nödvändiga. Vi lever i landet lagom så varför inte utnyttja det till det yttersta. Lagom= inte för mycket och inte för lite. 

må bättre tips

Har du hamnat i en ond cirkel när de gäller mat och träning? Du får ångest när du äter något onyttigt, ångest när du missar ett träningspass, eller panik inför middagen du ska på i helgen då du vet att de kommer bjudas på pizza. Snälla vackra du, läs vidare!


Jag tror att dom flesta tjejer har varit i kontakt med någon sorts av ångest mer eller mindre. Men har du på sistone känt att du tänker ovanligt mycket på mat och träning och att de tar en stor del av ditt liv på ett negativt sätt så måste du våga hjälpa dig själv. Om du drömmer om en fit kropp så behöver du inte ägna timmar framför spegeln, äta väldigt lite eller få ångest över saker och ting. Du kan fortfarande bli fit men samtidigt må bra.

 

Många känner nog som jag gjorde ett tag. Du är själv medveten om att du tänker väldigt mycket på din mat & träning, du är också väl medveten om ångesten som smyger sig på och du märker också att du inte är riktigt samma person längre. Du är medveten om allt men du tror att de är en del av resan till "de smala". Du mår sämre. Du har bara negativt att säga om din nuvarande kropp och du tror att lyckan kommer med den smala och vältränade kroppen. 

De är fel. Lyckan kommer inte, de gjorde den inte för mig. Jag var bara trött hela tiden och väldigt grinig.

 

Våga ta hjälp. Många känner nog att dom har de under kontroll men sen går de överstyr och dom är fast i en sjukdom. Prata med någon om de som kan hjälpa dig - mamma, pappa, syskon, skosyster, lärare, bästavän. Någon som du litar på och känner att du kan berätta allt för. Jag berättade för min mamma och de va jätte skönt. 

 

De finns saker som du kan göra för att komma ur den onda cirkeln:

 

Sluta räkna kalorier - de är en stor anledning till att många hamnar fel. Ät istället bra mat och en bra mängd så behöver du inte räkna kalorier.

 

Tänk positivt om dig själv - Du måste börja jobba upp din självkänsla. Tänk positivt om dig själv hela tiden, varje dag.

 

Ta vilodagar - Tränar du varje dag? Ta 1-2 vilodagar i veckan då du bara tar de lugnt.

 

Unna dig - De här hjälpte mig mycket. Att våga unna mig själv. Du utmanar dig själv att äta ex godis, vit pasta osv. Du måste visa att de inte är farligt och att du inte går upp i vikt av det.

 

Träffa människor du tycker om - Sitt inte hemma. De är oftast då dom dåliga tankarna kommer upp. Ut och träffa kompisar, hitta på roliga saker!

 

Ät mer mat - du behöver absolut inte frossa i pizza. Men ät mer mat. Du kommer orka mer och bli en gladare person.

 

Gör de för din egen skull. Hjälp dig själv innan de går för långt. Du kommer att må bättre. Ta hjälp av någon som du känner att du kan lita på. 

Du är inte ensam. De finns tusentals tjejer som känner såhär. Hjälp varandra. Kram på er!

sport bras

sportsbra1. NIKE 225kr// 2. Lucas Hugh 1 100kr // 3. Victoria s Secret 255kr // 4. The North Face 205kr // 5. Forever 21 63kr // 6. Victoria s Secret 190kr // 7. Victoria s Secret 355kr

Tips för smoothie beroende människor

Jag älskar smoothie, min favorit är hallon med blåbärsfil. Men hallonen får mig ibland att känna mig lite sur i magen efteråt. För att slippa det sura häller jag i några matskedar proviva skogsbärs juice. Så galet god. Bra för magen är den också. Bara massa possitiva saker. 

Dagens tränning fick bli 30min cross och sedan armar och mage. Eftersom jag inte har något plugg för tillfället ska jag nu lägga mig framför tven och kolla på andra Batman filmen, den är så äkligt snuskigt bra. Om ni inte sett den så gör det nu! Jockern är så obehaglig men sammtifigt så himmla klockren!

Dröm frukosten

Just nu sitter jag på tåget påväg hem och klickar runt på olika bloggar och det ända jag hittar är massvis med bilder på underbar mat och jag som glömde att ta med färdkost. :(

goal weight

De är min målvikt- hälsosam! Jag vill verkligen hitta flytet i den hälsosamma vardagen. Att inte behöva tänka så mycket utan bara välja de nyttiga naturligt och att även hitta en balans med de lite mindre nyttiga. Att när jag väl äter de så vill jag inte behöva känna att jag måste äta upp ALLT och lite till. Jag vet att om jag fortsätter i samma riktning så kommer jag att få ett flyt i de hela.

8 tips för bättre självkänsla

  

1. Låt din kropp bli din bästa vän

Bete dig mot din kropp som du gör mot någon du tycker om. Arbeta med kroppen i stället för mot. Då börjar du också ta bättre hand om den.

 

2. Vårda din kropp

Skriv ner allt du vill göra för att visa att du bryr dig om din kropp och när du tänker göra det. Det kan vara att beställa fotvård, gå till tandläkaren, gå på massage, ta avslappnande bad i väldoftande oljor, smörja in huden med sköna krämer, dra ner på arbetstakten eller ta en skogspromenad.

 

3. Bli medveten om och tänk mer på enskilda kroppsdelar

Fråga dig till exempel: Vilken musik längtar öronen efter att få höra? Var gillar fötterna bäst att få promenera? Hur vill håret känna sig? Vad vill händerna beröra eller skapa? Vilka dofter vill näsan känna eller vilken dans längtar dina höfter att få röra sig till?

 

4. Städa i garderoberna

Släng eller ge bort allt som är för litet, för stort, för gammalt eller sånt du aldrig använder. Det troliga är att det inte kommer till användning. Du får snarare dåligt samvete och känner dig missnöjd.

 

5. Köp de kläder du vill ha nu

Vänta inte tills du gått ner i vikt, till exempel, utan skaffa de snygga kläder och underkläder som du längtar efter nu och i den storlek du har nu. Då känner du dig både fräschare och snyggare.

 

6. Lyssna på och bli medveten om vad du säger om dig själv

Kritiserar eller nedvärderar du dig själv med ord som "det är ingen idé, jag klarar det inte" eller "jag är så fet/ful/mager och dum i huvudet". Eller "jag hatar mitt utseende". Hur skulle du reagera om din partner eller bästa vän sade detsamma om sig själva? Du skulle sannolikt inte hålla med dem. Tänk på det nästa gång du kritiserar dig själv.

 

7. Ta inte åt dig negativa kommentarer

Sålla bort kommentarer, åsikter och kritik från andra människor om det inte är konstruktivt eller kan vara användbart för dig.

 

8. Jaga dina ”Energivampyrer”

Försök komma på allt som suger ut din tro på dig själv, som trycker ner dig och gör dig svag, maktlös, urlakad och deppig. När du blir medveten om och får insikt om vad det är kan du lättare göra dig av med det.

 

Källa: Älska din kropp som den är, av Astrid Longhursts

 

Fördelar med citron

  Krymper magsäcken

 

Visste ni att citroner krymper magsäcken? Det är många studier och även vad jag hört av mina vänner, som tyder på att det är så. Så om du dricker 2-3 pressade citroner i ett glas tillsammans med te eller något annat + lite honung(ta bort det jättesura) varje dag så kommer din mättnadskänsla att öka efter ett tag. Jag hade faksiskt en kompis förut som älskade citronvatten, hon drack det heeela tiden för att det var så gott och tillslut började hon tappa matlusten och hungerkänslan, äta jättelite och fick gå till läkaren och kolla upp det, då hade magsäcken krympt så pass mycket att hon nästan inte var hungrig längre, hon fick såklart dra ner på citrondrickandet och börja äta vanligt igen, så det är ingen fara idag, men om man bara tar det lite lugnare så kommer det att på ett hälsosamt sätt gynna dig!

 

12 sätt att använda citron

 

1. Akne. Koka upp 1 l vatten, koka häftigt, låt svalna till 40 grader. Tillsätt 2 msk honung och saften från en citron. Tvätta hyn morgon och kväll.

 

2. Baksmälla. Blanda saften av 4 citroner, 4 msk citronvinäger och 1 knivsudd salt med 0,5 l vatten. Drick före frukost på fastande mage. Testa också saft av 1 citron i en kopp svart kaffe.

 

3. Dålig andedräkt. Skölj dagligen munnen med saft från 1 citron i ett glas vatten. Avsluta varje måltid med att tugga på en citronskiva.

 

4. Celluliter. Massera 2 ggr per dag in några droppar citronolja utblandade i en matsked jojobaolja i huden. Komplettera med te av 100 g brännässla, 50 g maskrosrot och 50 g älggräs. Blanda 3 tsk av blandningen med sjudande vatten, låt dra , häll i saften av en citron. Drick 2 koppar om dagen i 6 veckor.

 

5. Eksem. Gnid in ren citronsaft eller lägg på ett linne-omslag dränkt i 8 droppar citronolja, 1 msk flytande honung, 25 cl ljummet vatten. Applicera 20 minuter 2-3 ggr/dagen.

 

6. Vanprydande, förstorade blodkärl. Massera in några droppar citronolja blandade med jojoba-, mandel-, eller avokadoolja. Eller ta ett kärlförnyande bad: 34-gradigt badvatten tillsätts med 8 droppar citronolja, 4 droppar cypressolja, 1 msk flytande honung eller grädde.

 

7. Huvudvärk. Blanda saften från 1 citron med en kopp kaffe.

 

8. Magbesvär. Drick till varje måltid saften av en citron i ett glas vatten. Citronsyran stimulerar produktionen av magsaft och magmusklernas arbete.

 

9. Munsår. Blanda saften av en citron i ett glas vatten och skölj munnen 3 gånger om dagen. Svider lite i början.

 

10. Näsblod och småsår. Badda det blödande området med en tops dränkt i citronsaft. Verkar desinficerande och kärlsammandragande. Vid näsblod, knip också om näsan eller sätt bomull i näsborrarna.

 

11. Halsont. Blanda 25 cl vatten med saften från en citron och 1 tsk salt. Gurgla en minut 3ggr/dag. Prova också att göra egna halstabletter: gnugga en sockerbit mot skalet av en obesprutad citron. Fruktens eteriska olja sugs upp i sockerbiten. Ta några per dag, låt dem smälta i munnen.

 

12. Solsveda. Tvätta dig med kallt citronvatten: saften av tre citroner blandas med 0,5 l vatten. Lägg därefter gärna på följande inpackning: 1 msk citronsaft blandas med 2 msk flytande honung och 250 g kvark. Lägg på solsvedan, skölj bort med vatten efter en kvart.”


Hallonkesella kaka

   Gjorde en variant på hallonkesella kaka i ugnen till frukost idag. Blev riktigt gott, men jag tyckte dock att den var godare innan man hade den i ungen, så nästa gång skippar jag nog ugnen och bara äter den som den är, sjukligt gott!

Hallonkesella kaka i ugn
1 äggvita

0,75 dl kesella
0,25 dl vanlijyogurt
½ dl hallon
½ dl mosad banan
lite kanel
lite honung

Sätt ugnen på 225 grader. Vispa äggvita till ett hårt vit skum och blanda sedan i resten av ingredienserna. Smaka av om det behövs mer kanel eller annat. Antingen kan du äta den som den är, eller så stoppar du den i ugnen i cirka 10 min. Tillsätt lite mer hallon på toppen. 

källa: foodpron.devote.se