trainforlife

Thaikryddad kyckling med glasnudlar

Denna extremt goda maten lagade jag i förrgår. Snabb, enkel och supergod. Går även att göra vegitarisk. 

4 potioner

250 g strimlat kycklingkött (går även att byta ut mot korn filéer)

Marinad:

1 dl sweet chili-sås

1/2 dl rapsolja

2 vitlöksklyftor

1 msk riven ingefära

1/2 msk pressa citronsaft

1/2 msk kinesisk soja

1 tsk ostronsås

salt och malen vitpeppar

Nudlar:

300 g glasnudlar

1/2 purjolök

2 morötter

1/2 rödlök

100 g sockerärter

1 röd paprika

1/2 zucchini (man kan ta mer om man tycker om zucchini)

1 dl grädde

Gör så här

1. Skala och hacka vitlöksklyftorna fint. Skala och riv ingefäran. Blanda samman sweet chili-sås, rapsolja, vitlök, ingefära, citronsaft, soja och ostronsås. Krydda med salt och peppar. Lägg i kycklingstrimlorna och marinera över natten.

2. Lägg glasnudlarna i blöt i vatten. Ansa och strimla purjolöken. Skala och strimla moroten och rödlöken. Snoppa sockerärterna. Strimla paprika och zucchini. Hetta upp en wokpanna. Bryn kycklingstrimlorna hastigt i olja. Vänd ner de strimlade grönsakerna. Låt nudlarna rinna av i durkslag.

3. Slå grädden i pannan, lägg ner nudlarna och låt koka ihop. Krydda med lite av marinaden, salt och peppar.

5 april 2013 11:53 | mat |

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas