trainforlife

Olika sätt att träna kondition

 Det är lätt att fatta beslutet om att man ska börja träna. Det klarar vem som helst att göra. Det är betydligt svårare att få motivationen till att sedan sätta igång med det. Det finns dock några knep som gör det hela mycket lättare . Den här texten kommer handla om olika sätt att träna kondition.

Löpning – Är det ett bra sätt?

Löpning är ett väldigt bra sätt att bygga upp sin kondition på. Det spelar ingen roll hur erfaren man är av det, det går alltid att utöva. En annan fördel med löpning är att det är ett väldigt biligt sätt att konditionsträna på. Prioritera dock ett par bra skor. Risken ökar annars att man sliter hårt på knän och fötter av att spring, särskilt om man gör det på asfalt.

Spinning – Finns det något jobbigare?

För ni som har testat på spinning förut behöver jag nog inte berätta hur jobbigt det är. Men för er som inte vet vad det är, är det när man cyklar på en fast cykel i grupp med en ledare som manar på en. Det blir väldigt effektivt då det är skonsamt för kroppen samtidigt som det är otroligt bra träning. Den nackdel som finns är att det är ett ganska dyrt sätt att träna på.

Träna din favoritsport!

Om du har en sport som du verkligen tycker om som du kanske utövade när du var mindre eller som du bara la av med för ett halvår sedan. Återuppta den nu! Men gör det på en lugnare nivå. Om du spelade fotboll så kan du börja i korpen som exempel. Man tränar bäst och effektivast när man har roligt. Det finns inga nackdelar med det här, men tänk på att inte göra det för satsigt. Ha roligt så kommer kondition tillbaka!

Simning – Bra för både kroppen och välbefinnandet

När du utövar simning som konditionsträning så får du mycket mer än bättre kondition. Simningen ger en starkar överkropp och underkropp samt hjälper ryggen mycket. När man simmar så tränar man hela kroppen samtidigt som konditionen blir bättre.

Det finns däremot en nackdel. Den ekonomiska biten är inte lika roligt, det är dyrt med simning. Tur att det ger så mycket mer tillbaka. Om du har svårt för andra träningsätt, testa då simning.

Träningsredskap – träna upp din kondition inomhus

Det kan vara många anledningar till att man ska använda sig av olika tränningsredsap och träningsmaskiner inomhus istället för att träna ute. De två vanligaste orsakerna är att spara tid och att just kunna vara inomhus när vädret utomhus inte är tillräckligt bra.

Vilka träningsredskap ska man använda för att bäst förbättra sin kondition? Dessa redskap/maskiner kan vi rekommendera för just konditionsträning:

Löpband
Motionscykel
Roddmaskin
Crosstrainer
Källa

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas