trainforlife

Hallon och blåbärs smulpaj

Eftersom jag behöver sitta inne hela eftermiddagen idag för att skriva en skoluppgift och inte kan vara ute och avnjuta den nu blåa himmlen. ÅÅÅ ibland funderar jag på att packa ryggsäcken och fly ut i skogen och skita i skolan, precis som Birk och Ronja !!

Men nej min inre plugghäst tvingade mig att plugga, och för att stå ut behövde jag något lagom onyttigt att knappra på. Det fick bli en hallon/blåbärs smulpaj som ni kanske kunde gissa pga rubriken som är sådär lagom avslöjande. Pajen smakade himmel och jag tar nu en lite pause från pluggandet så att jag kan uppdatera er om min goda paj. :D

Recept: 

1dl socker 

3dl mjöl

125gram smör (rumstemperatur)¨

3-5dl bär (hallon, björnbär och blåbär rekomenderas) (men inte icas blåbärs, eftersom de smakar äkelpäkel) jag använde självplockade från i sommras. 

Knådda ihop ingredienserna i en bunke och lägg bären i en form, strö sedan den smuliga degen över bären så att de täcks och sedan in i ungen. Sedan är den klar att äta, man kan ha glass, grädde, vaniljsås och kvarg till. Men jag kände för att sklippa det extra fettet idag så det bara pajen. 

200 grader i ungen i 20 min SMASKENS SMAKDE DEN!!!

8 april 2013 16:38 | mat |

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas